עומדים לקראת פרישה לגמלאות? מעוניינים להמשיך ולשמור על רמת חיים נאותה? תכנון יציאה לפנסיה מהווה תהליך שעשויות להיות לו השלכות כלכליות רבות עבור החוסכים, החל מהגדרת התמהיל האופטימלי של כספי החיסכון הפנסיוני, דרך גיבוש תמהיל הנכסים הכולל לקראת פרישה וכלה בתכנוני ירושה ומס.
כל אחד מהתחומים הללו יש בו כדי להגדיל באופן דרמטי את תזרים הכספים של אלו העומדים בפני פרישה. ייעוץ ותכנון פרישה, משלב גופי ידע מעולמות הביטוח, ההשקעות, מיסוי ודיני עבודה. לפיכך הוא נערך, על פי רוב, על ידי יועצים פנסיוניים, בעלי רישיון ליעוץ פנסיוני של משרד האוצר.
היציאה לפנסיה מהווה את אחת מנקודות הציון המשמעותית ביותר בחיים, הן בהיבט האישי, הן בהיבט החברתי והן בהיבט הכלכלי. לאחר הפרישה לגמלאות, מרביתנו מפסיקים לקבל שכר חודשי ממקום העבודה ומתחילים להישען על קצבאות מהביטוח הלאומי, קצבאות מקרנות הפנסיה/ביטוחי מנהלים למיניהם, הכנסות פסיביות מנכסים מניבים (אם ישנן) וחסכונות אישיים .
השינוי במקורות ההכנסה מחייב היערכות מוקדמת,הלוקחת בחשבון את הצרכים,מצב הבריאות ותכניות עתידיות . חשיבות התכנון המוקדם גדלה עוד יותר לנוכח העובדה שתוחלת החיים עולה וגיל הפרישה ייתכן ויעלה ,זאת בעוד שהשכר וכספי הפנסיה אינם עולים בהתאמה.
תהליך תכנון הפרישה לקראת היציאה לפנסיה כולל מספר שלבים :
1. מיפוי הצרכים והציפיות של הלקוח
2. בדיקת תכניות הפנסיה הקיימות ( קרנות פנסיה,ביטוחי מנהלים,קופות גמל,קרנות השתלמות)
3. בדיקת תכניות ביטוח למיניהן (תאונות אישיות, מקרה מוות, בריאות וסיעוד) –איכותן, עלותן והאם יש בהן צורך
4. תכנון ובחירת מסלולי קצבה
5. בדיקת תיקי השקעות וחסכונות –אם ישנם
6. הצגת אפשרויות קבלת קצבה/הון ללקוח תוך תכנון מס אופטימלי.
לאחר שהלקוח בוחר את האפשרות המועדפת עליו . אנו מכינים את הבקשות לקבלת הקצבאות/משיכות מהגופים השונים. עפ"י הצורך ,מכינים טפסים למס הכנסה ומלווים את הלקוח עד לקבלת הקצבאות /הכספים החד פעמיים.
חשוב להדגיש כי מתוקף היותנו יועצים פנסיוניים ,אין לנו שיקולים זרים ומטרתנו היחידה היא למקסם את התמורה ללקוח בהתאם לרצונו. רוב ההחלטות בפרישה הינן בלתי הפיכות ולכן חוסר תכנון פרישה יכול לגרום למיסוי עודף, בחירה שגויה בין כספים הוניים לקצבתיים ופגיעה בבן הזוג הנותר במקרה מוות חלילה.